Další ročník soutěže “Miss Kompost” je tady. Vyfoťte svého “miláčka”

Máte na zahradě kompost? Jste na něj pyšní a každý vám ho závidí? Tak ho přihlaste do nevšední soutěže. Myslíte si, že jsme se zbláznili? Opak je pravdou, soutěž „Miss Kompost“ v tuzemsku skutečně existuje.

Je určena pro všechny zkušené kompostáře, ale i těm, co s kompostováním teprve začínají. Soutěž je tu pro ty, kdo se o této praktice chtějí dozvědět víc. Je to totiž trend, který pomalu dorazil i na dvorky velkých měst. Vždyť navracení biomateriálu do půdy je blahodárné pro domácnost, ale i pro zahrádky a celou naši planetu. Dobře, zní to trochu jako klišé, ale je to fakt.

Do soutěže se můžete přihlásit do 30. září zde. Veškeré novinky můžete sledovat i na facebookové stránce „Miss Kompost 2017“. Organizátoři si tento rok pro výherce připravili opravdu zajímavé ceny. Získat můžete třeba doučepelové nůžky, křovinořez či rotační kypřič. Mezi cenami jsou ale i poukázky na nákup kutilského a zahrádkářského vybavení.

 Do soutěže můžete zaslat více fotografií a klidně se o svém kompostu i rozepsat. Organizátoři všechny vaše snímky spolu s textem rádi zveřejní na webových stránkách kompostuj.cz. Tak už se nestyďte a všem ukažte, že právě váš „výtvor“ má dostat první cenu. Pokud jste odvážní, můžete si před ním udělat i selfíčko, a to klidně s celou rodinou. Na zmíněném serveru si navíc můžete prohlédnout i fotografie účastníků a výherců minulých ročníků této nevšední akce. Jak už jsme dříve informovali, kompostování už není jen výsadou zahrádkářů. Zapojují se do něj i městské komunity a této činnosti se věnují na dvorcích u svých činžáků. Více se dozvíte zde.

 

Sdílejte tento příspěvek:
Přihlaste se k odběru novinek:

happy seeds 2

Další články:

Nepřehlédněte:

Časopis Roots se stává mediálním partnerem prvního ročníku Festivalu konopí Growfest, události slavící Světový den konopí v roce 2024.