Ideální ke snídani, ale také jako rychlá svačinka. Vyzkoušejte recept na nadýchané lívanečky, které se vám na talíři zazelenají díky obsaženému konopnému proteinu. Už za pár minut si můžete dopřát mlsání bez výčitek. 

 

Potřebujete:

  • 1 banán 
  • 40 g konopného proteinu
  • 40 ml řeckého jogurtu 
  • 80 ml mléka 
  • ½ čajové lžičky přírodního vanilkového extraktu 
  • 40 g cukru (možno nahradit javorovým sirupem)
  • 1 vejce 
  • 1 špetka soli 
  • 140 g hladké mouky 
  • 1 čajová lžička jedlé sody 
  • slunečnicový olej nebo ghí
  • javorový nebo kokosový sirup, podle chuti 
  • ořechy, podle chuti 

 

Postup:

  • Do mixovací nádoby vložte banán, protein, jogurt, mléko, vanilkový extrakt a mixujte, dokud se vše nespojí.
  • Přidejte cukr, vejce, sůl, hladkou mouku, jedlou sodu a smíchejte dohromady.
  • Nechte 15 minut odpočinout.
  • Na pánvi rozehřejte 1 polévkovou lžíci oleje nebo ghí. Malou naběračkou na pánev nalévejte těsto. Opékejte z obou stran 1–2 minuty, dokud se na povrchu nebudou tvořit bubliny. Opakujte do vypotřebování těsta.
  • Zelené lívanečky podávejte s oblíbeným sirupem a ořechy.

 

 

Věděli jste, že se konopný protein vyrábí ze semínek rostliny konopí?

Ta jsou ve své přirozené formě perfektní raw stravou, která pohladí chuťové pohárky svou lehce ořechovou příchutí. Konopný protein též obsahuje esenciální mastné kyseliny omega-3 a omega-6 v ideálním poměru 3:1. Zároveň je jedním z mála zdrojů těžko získatelné kyseliny gama-linolenové (GLA), která má pozitivní vliv na vysoký krevní tlak, cukrovku, PMS, artritidu, obezitu, ale také bolesti prsou. Konopný protein seženete na www.canatura.com.